Trebate li pustiti štene da ne vodi?

Sadržaj:

Trebate li pustiti štene da ne vodi?
Trebate li pustiti štene da ne vodi?
Anonim

Psi vole trčati, igrati se i istraživati svijet bez smetnji uz povodac. Međutim, puštanje vašeg psa s povodca može biti opasno za vašeg psa i nepoštovanje vaše zajednice. Općenito, ne preporuča se puštati psa s povodca osim ako se ne nalazite u zatvorenom prostoru.

Koliko brzo možete ispustiti štene?

Do osam ili devet mjeseci starosti, većina štenaca labradora ima puno samopouzdanja i malo im je potrebna vaša zaštita iz minute u minutu. Ovo nije sjajno vrijeme da psa po prvi put pustite s prednosti.

Trebate li odmah pustiti svoje štene s prednosti?

Dakle, sve dok ste na sigurnom otvorenom području, s dobrom vidljivošću, i ne previše drugih pasa kao ometanja, pustite ih da se oslobode. Da biste ih potaknuli da vam se stalno osvrću, (djelomično) se sakrijte iza drveća ili tiho promijenite smjer. Brzo će naučiti prijaviti se s vama i pohvaliti ih kada to učine.

Da pustim svoje štene da slobodno trči u dvorištu?

“Dvorište je najsigurnija opcija da pustite psa da trči punim nagibom i izgori, tako da bi obje aktivnosti trebale biti uključene u život sretnog psa,” kaže dr. Reid. Budite sigurni da imate sigurno, ograđeno dvorište kako životinje ne bi mogle pobjeći.

U kojoj dobi se štene može dresirati?

Mladi štenci imaju kratak raspon pažnje, ali možete očekivati da će početi učiti jednostavnu poslušnostnaredbe kao što su "sjedi", "dolje" i "ostani", od 7 do 8 tjedanadobi. Formalna obuka pasa tradicionalno se odgađa do 6 mjeseci starosti.

Preporučeni: