Trebam li ostaviti da se džem ohladi prije zatvaranja?

Sadržaj:

Trebam li ostaviti da se džem ohladi prije zatvaranja?
Trebam li ostaviti da se džem ohladi prije zatvaranja?
Anonim

Nakon što se džem ili žele čvrsto zakuhaju, maknite s vatre i skinite i lagano miješajte svake minute 5 minuta, kako biste spriječili da voće pliva. Zatim punite staklenke dok je džem još vruć! Također kada izvadite staklenke iz vodene kupelji, ostavite ih oko sat vremena da se počnu hladiti i zatvoriti.

Treba li džem zatvoriti vruć ili hladan?

Ne stavljajte naljepnice dok se džem ne ohladi – inače će toplina spriječiti da se pravilno zalijepe i sigurno će otpasti. Čuvati na hladnom, suhom i po mogućnosti tamnom mjestu. Previše svjetla nije dobro za skladištenje, dok vlažna ili sparna atmosfera može uzrokovati razvoj plijesni na površini džema.

Hladite li džem prije stavljanja u staklenke?

Ovo mi je najdraži dio, ali puštam da se džem ohladi i zgusne oko 10 minuta prije nego što gasipam u staklenke, da spriječim da voće ispliva na vrh. Međutim, pokušajte ne ostavljati džem predugo, jer je mlak džem odlično mjesto za razmnožavanje spora plijesni koje su prisutne u zraku.

Zatvarate li staklenke s džemom kada su vruće?

Džemove, marmelade i konzerve treba dodati u sterilizirane staklenke i zatvoriti dok su još vruće. Vaše staklene posude za pohranu moraju biti bez krhotina ili pukotina. … Higijena je važna pa koristite čiste kuhinjske krpe kada držite ili premještate staklenke.

Hoće li se moj džem zgusnuti dok se ohladi?

Vidite, istina je da pektinska mreža se zapravo ne učvršćuje dok svehladi se. To znači da je teško reći jeste li postigli gel točku dok je akcija još vruća i teška. Unesite žlicu: Prije nego što počnete s pekmezom, stavite tanjur s nekoliko metalnih žlica u zamrzivač.

Preporučeni:

Zanimljivi članci
Što znači srebrni?
Čitaj više

Što znači srebrni?

Medicinska definicija srebra:, koji se odnosi na srebro ili sadrži srebro, posebno kada je monovalentno. Što znači trific? neprijelazni glagol. 1: za promet. 2: usredotočiti svoj trud ili interes široko: angažirati, baviti se piscem koji se često bavi hiperbolom.

Zašto je napalm zabranjen?
Čitaj više

Zašto je napalm zabranjen?

Rekli su da je napalm, koji ima karakterističan miris, korišten zbog svog psihološkog učinka na neprijatelja. Konvencija UN-a iz 1980. zabranila je upotrebu napalma protiv civilnih ciljeva, zastrašujuće mješavine mlaznog goriva i polistirena koji se lijepi za kožu dok gori.

Da li kapelin nese jaja?
Čitaj više

Da li kapelin nese jaja?

Za razliku od mnogih drugih vrsta čamca, kapelin ne ulazi u slatku vodu da bi se mrijestio, već leže jaja umjesto blizu obale, čak i na valovima ispranim šljunkom plaža. Međutim, kao i ostali čamci, kapelin je uglađena, vitka riba s maslinastozelenim leđima i srebrno bijelim trbuhom.