Što je bolje fifo ili lifo?

Sadržaj:

Što je bolje fifo ili lifo?
Što je bolje fifo ili lifo?
Anonim

Ključ za ponijeti: FIFO i LIFO omogućuju tvrtkama da drugačije izračunavaju COGS. Iz porezne perspektive, FIFO je povoljniji za tvrtke sa stabilnim cijenama proizvoda, dok je LIFO bolji za tvrtke s rastućim cijenama proizvoda.

Da li investitori preferiraju LIFO ili FIFO?

Odabir FIFO bi utjecao na to da se njegov profit investitorima čini većim. S druge strane, odabir LIFO-a bi imao utjecaja na to da se njegov profit poreznim tijelima čini manjim.

Što je isplativije LIFO ili FIFO?

LIFO obično proizvodi nižu bruto dobit od FIFO samo zato što su se troškovi kupljene ili proizvedene robe povećavali tijekom posljednjih desetljeća. … Ako bi se troškovi stalno smanjivali tijekom nekoliko godina, LIFO bi rezultirao većom bruto dobiti od FIFO.

Što je bolje FIFO LIFO ili prosječna cijena?

Općenito govoreći, FIFO je poželjniji u vremenima rasta cijena, tako da su zabilježeni troškovi niski, a prihodi veći. Suprotno tome, LIFO je poželjniji u ekonomskim uvjetima kada su porezne stope visoke jer će dodijeljeni troškovi biti veći, a prihod manji.

Koje su prednosti i nedostaci FIFO i LIFO?

Tvrtke koje se odluče koristiti LIFO umjesto FIFO najčešće to rade zbog poreznih olakšica. Međutim, mogu postojati i porezne obveze. Prednosti LIFO-a su i njegovi nedostaci kao jedinog stvarnogSvrha uvođenja LIFO-a je izbjeći plaćanje viših poreza, ali to znači da je profit općenito niži.

Preporučeni: