Je li shruti riječ na sanskrtu?

Sadržaj:

Je li shruti riječ na sanskrtu?
Je li shruti riječ na sanskrtu?
Anonim

Shruti, (sanskrt: “Ono što se čuje”) u hinduizmu, najcjenjenije tijelo sakralne literature, za koju se smatra da je proizvod božanske objave. Smatra se da su djela šrutija čuli i prenijeli zemaljski mudraci, za razliku od Smriti, ili onoga čega se sjećaju obična ljudska bića.

Kako se kaže Shruti na sanskrtu?

Shruti (sanskrt: श्रुति, IAST: Śruti, IPA: [ɕrʊtɪ]) na sanskrtu znači "ono što se čuje" i odnosi se na tijelo većine autoritativnih vjerski tekstovi koji čine središnji kanon hinduizma.

Odakle potječe ime Shruti?

Ime Shruti općenito znači tekstovi ili glazbene note ili znanje o vedama, indijskog je podrijetla, ime Shruti je žensko (ili djevojačko) ime. Ovo ime dijele osobe koje su po vjeri ili džaini ili hinduisti.

Što znači Shruti?

Shruti ili śruti[ɕrʊtɪ] sanskrtska je riječ koja se nalazi u vedskim tekstovima hinduizma gdje znači lirika i općenito "ono što se čuje".

Kakvo je ime Shruti?

Shruti podrijetlo i značenje

Ime Shruti je djevojačko ime koje znači "ono što se čuje". Shruti se poziva na hinduističke spise zvane Vede, za koje se smatra da sadrže bezvremenske istine svemira. Obično se koristi među hinduističkim djevojkama. Shruti se također može pisati kao Shruthi, što ima imeizgovor.

Preporučeni: