Je li Laertes volio ofeliju?

Sadržaj:

Je li Laertes volio ofeliju?
Je li Laertes volio ofeliju?
Anonim

Analiza likova Laertes Hamlet prepoznaje ono što je Shakespeare u cijeloj predstavi jasno pokazao, da je Laertes Hamletova folija. … Laertesova ljubav prema Ofeliji i dužnost prema Poloniju tjeraju ga na strastvenu akciju, dok ga Hamletova ljubav prema Gertrudi i dužnost prema kralju Hamletu tjeraju na strastvenu nedjelovanje.

Kakav je odnos između Laerta i Ofelije?

Laertes. Laertes je Polonijev sin i Ofelijin brat. Laertes ponaša se kao brižan i zabrinut brat kada upozorava Ofeliju da bude oprezna s Hamletom.

Što Laertes misli o Ofeliji?

On objašnjava da Hamletu ona nikada ne može biti ništa više od igračke. Hamlet je, kaže Laertes Ofeliji, višeg ranga od nje i ne može birati s kim će provesti život. Kako bi zaštitio svoje srce i zaštitio svoju čast, Laertes tvrdi da Ofelija treba odbaciti princa Hamleta prije nego što je odbaci.

Da li je Laerta stalo do Ofelije?

Laertesov savjet Ofeliji o Hamletu je da se treba kloniti njega. Podsjeća je da je ona obična kći kraljevog savjetnika, a da je on princ. Ne bi trebala ozbiljno shvaćati njegov napredak jer ju on koristi. Također joj savjetuje da ostane kreposna i čista – kao što bi mlada djevojka trebala.

Da li Laertes ljubi Ofeliju?

Općenito mi se ne sviđa frojdovska tendencija da se sugerira incest u predstavi, ali Ljubi se Laertes i Ofhelia neprevedite nešto što moderna publika možda neće shvatiti iz samih riječi. Vizualno, poljupci sugeriraju da je zabrinutost Laerta i Polonija oko Ofelijinog djevičanstva pomalo neprirodna.

Preporučeni: